13 Manieren om je muur te decoreren

Muurdecoratie is veel ruimer dan de meeste mensen denken. Het gaat niet alleen om schilderijen of foto’s; er zijn tientallen andere mogelijkheden. Om jou wat inspiratie te bieden, heb ik op deze pagina enkele creatieve manieren om je muur te decoreren bij elkaar gezet. Doe snel wat inspiratie op:

Posters

Een van mijn favoriete methoden om een muur te decoreren, is door middel van posters. Daarom vind je zoveel muurposters op Generatie A (zoals deze Kaart van’t Stad). Er zijn letterlijk duizenden ontwerpen verkrijgbaar, in alle mogelijke formaten. Met posters is er een overvloed aan keuze voor ieders smaak. Bovendien is het leuk om na een paar maanden van ontwerp te wisselen.

Schilderijen

In veel woningen hangt een schilderij tegen de muur als decoratie. Hier is opnieuw enorm veel keuze. Ga je voor een klassiek landschap of een modern kunstwerk? Schilderijen zijn zo subtiel of opvallend als je zelf wil. Persoonlijk ben ik van fan kleurrijke designs, zoals die van Leonid Afremov.

Spiegels

Eén spiegel is een functioneel element. Meerdere spiegels bij elkaar vormen een decoratiestuk. Een cluster van grote en kleine spiegels kan erg mooi zijn tegen de muur. Nog een voordeel: ze reflecteren het licht, wat ervoor zorgt dat de kamer groter lijkt.

Wandplank

Sommige dingen, zoals een kaarshouder of een vetplantje, kan je moeilijk tegen de muur hangen. Daarom komt een wandplank van pas. Wandplanken zijn erg leuk om een soort van etalage te maken. Deze muurdecoratie mag dus zeker niet ontbreken in jouw interieur!

Behangpapier

Telt behangpapier als muurdecoratie? Zeker wil! Er is immers prachtig fotobehang op de markt, dat ideaal is als blikvanger. Wat dacht je bijvoorbeeld van een coole jungle-print of een zwart-wit fotobehang van een abstract landschap?

Dierenhoofden

Dierenliefhebbers, geen paniek: je hoeft geen echte hertenkop tegen de muur te hangen om jouw interieur aan te kleden. Er zijn tegenwoordig ook diervriendelijke oplossingen. Dierenhoofden in karton zijn bijvoorbeeld super cool. Vooral tijdens de feestdagen is deze muurdecoratie perfect.

Verlichting

Wanneer je aan het woord ‘muurdecoratie‘ denkt, is verlichting waarschijnlijk het laatste dat in je opkomt. Toch kunnen ook verlichtingsarmaturen decoratief een goede zet zijn. Sommige lampen vallen namelijk op met hun smaakvolle design. De Tom Dixon Stone wandlamp, die wit marmer en messing combineert, is bijvoorbeeld een van mijn favorieten.

Wandtapijt

Wandtapijten zijn niet meer van deze tijd. Of toch wel? Verschillende ontwerpers hebben moderne wandtapijten op de markt gebracht. Vooral wie houdt van een bohemian interieur, moet eens een kijkje nemen bij deze decoratie muurkleden.

Muurstickers

Tegenwoordig staat muurdecoratie bijna synoniem met muurstickers. Deze kleverige ontwerpen duiken overal op: in kinderkamers, slaapkamers, bureauruimtes, enzovoort. Deze stickers zijn een erg leuke manier om tijdelijk jouw muren te versieren – erg handig in een huurhuis of een studentenkot.

Wandklokken

Muurdecoratie die mooi en praktisch is? Dat is een wandklok! Klokken komen in diverse formaten en ontwerpen. Voor een echte blikvanger tegen de muur kan je een xl-wandklok in huis halen. Daar kan je echt niet naast kijken!

Krijtverf

Krijtverf is perfect als muurdecoratie. Je kan simpelweg een leuk ontwerp tekenen en als je dit beu bent opnieuw afvegen en herbeginnen. Deze speciale verf biedt dus enorm veel flexibiliteit. Ook kleine kinderen zullen een muur met krijtverf heel plezant vinden.

Rieten schalen

Geef jouw interieur een etnische toets met een cluster van rieten schalen tegen de muur. In Mediterraanse woningen gebruikt men die vaak als muurdecoratie. Het is een toffe en goedkope manier om een kamer aan te kleden.

Tape

Tape is erg handig voor schildersklussen. Maar het kan ook dienen om een muur te decoreren. Met een beetje creativiteit teken je stijlvolle vormen op de muur. Vooral in kinderkamers komen deze tape-kunstwerken tot hun recht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *